Alapító - tulajdonos

Thumb

Papp Miklós

Ügyvezető - IT megoldástervező specialista

Több mint 10 éves tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezem az informatika különböző területein. Tanulmányaim során átfogó ismereteket szereztem az informatika számos területein és továbbra is fontos számomra, hogy folyamatosan képezzem magam, kutassam az új technológiákat, ami a lehető legjobban elősegíti az eredmények felmutatását.

  • Website: damidasoft.com
  • Tapasztalat: 10 + év

Tanulmányok, tapasztalatok

CEO
100%
Solution Architect Specialist
100%
Java Spring Development
100%

Tanulmányaim során átfogó ismereteket szereztem az informatika számos területein és továbbra is fontos számomra, hogy folyamatosan képezzem magam, kutassam az új technológiákat, ami a lehető legjobban elősegíti az eredmények felmutatását.

Miután elvégeztem a Nyíregyházi Főiskola Programtervező Informatikus BSc képzését és úgy éreztem, hogy nem kaptam minden bennem megfogalmazódott kérdésre választ, így munka mellett elvégeztem  Szegedi Tudomány Egyetemen az MSc. képzést is ahol Okleveles Programtervező Informatikus diplomát szereztem. Itt a rengeteg magasszintű matematika mellett, testközelből  megismerkedtem a mesterséges intelligencia, adatbányászat,  biometria és képfoldolgozás módszereivel, de mindemellett a rendszerfejlesztés szakirány rejtelmeibe is mélyen betekintést nyertem.

 A Phd fokozat megszerzése is tervben volt, de az a kutatási terület feladatai miatt, olyan szintű egyetemi jelenlétet igényelt volna, hogy a munkahelyi feladatokkal nem lett volna összeegyeztethető, így inkább a munkát választottam.

Szabadidőmben, azóta is folyamatos képzéseken veszek részt, hogy a tudásom a legszélesebb területeken is a lehető legnaprakészebb legyen.

Szakmai karrieremet webfejlesztőként kezdtem egy kereskedelmi cégnél, aztán pályáztam és bekerültem a közigazgatás informatikai motorjába. Bejártam a ranglétrát eleinte fejlesztőként, senior fejlesztőként dolgoztam, aztán pedig saját nagyobb projekteket koordináltam  termék és csapat felelősként. Ez utóbbi volt a legnagyobb lépcsőfok a karrieremben, hiszen nagy értékű projektek keretében, nemzetközi kiterjedésű, nagy terhelésű rendszerek, tervezése, fejlesztése, üzemeltetése, valamint ezek support-álása, dokumentálása tartozott a felelősségi körömbe.  A pozicióban eltöltött idő alatt rengeteget utaztam, részt vettem nemzetközi rendszerek tervezésében és megalkotásában, így rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem nemzetközi vizeken is. A csapatvezetői feladataim miatt szükség volt egyfajta „people management” képességek kifejlesztésére, amit úgy érzem, hogy a saját cégemben is jól tudok kamatoztatni.

2023 júniusában fordulópont következett és önálló szabadúszói karriert kezdtem, Solution Architect és Java Spring fejlesztőként.    A magas érdeklődés az egyre komplexebb megrendelői igények és a mellőlem hiányzó kompetenciák miatt rá kellett jönnöm, hogy ezt a szakmát igazán csapatban érdemes képviselni, így 2024. február végén megalapítottam a DamidaSoft Kft.-t, ahol az ügyvezetői feladatok mellett, továbbra is Solution Architect-ként is ténykedek a cégben.

Kitűzött célom, hogy cégemmel segítsünk partnereinknek a gyors növekedésben, azáltal, hogy megbízható és hatékony informatikai megoldásokat biztosítunk számukra.